joi, 7 mai 2009

Oameni Fara Doar si Poate

Se intampla o data. Ii vezi... si-atat.

Sunt oameni fara chip. E prietenul prietenului prietenului tau, cu care faci cunostinta pe strada; e vanzatoarea din Berceni; e colegul de bancheta din tren; prietena verisorului; un coleg de liceu; sunt miile de oameni cu care imparti metroul zi de zi. Pentru un singur moment, unul singur, respirati acelasi aer. In mintea ta nu au chip... doar trasaturi vagi. Cam asa cum se intampla cu visele.

Apoi mai sunt oamenii fara nume. Cu astia e mai nasol. De fiecare data te pun in ipostaza jenanta de a te intalni cu ei si de a nu stii de unde sa ii iei. Iti zambesc larg, te intreaba ce mai faci, daca mai ai acelasi/ aceeasi iubit(a), daca mai lucrezi in acelasi loc... Si in tot timpul asta tu stai si te intrebi de unde Dumnezeu stie atatea lucruri despre tine... si scormonesti prin memorie ca intr-un sac cu vechituri si nu reusesti sa dai decat raspunsuri optimiste, cu un zambet tamp pe fata si sa intrebi, din politete, acelasi lucru.

Oamenii fara glas sunt cei mai de treaba. Dar sunt misteriosi si tristi. Si fac din tine un mare frustrat. De data asta iti aduci aminte clar: loc, zi, circumstante, miscarea astrelor pe cer. Dar cu ei nu poti sa schimbi doua vorbe. Desi ai vrea. Iti plac. Macar de-ai stii cum ii cheama! Si totusi... ar fi asa penibil...

Cu oamenii fara tara e amuzant. Te intalnesti cu ei unde nici cu gandul nu gandesti... si cand ti-e lumea mai draga! Desi stati la doua strazi distanta, nu v-ati intalnit de doi ani. Si cand fugi la mare ca sa te eliberezi... poc! Cand te distrezi mai abitir si zici ca aici chiar n-are cine sa te cunoasca... cioc, cioc! pe umar, un zambet cat toata fata... si corabiile s-au dus la fund!

Cheers to you, all the shapeless, faceless, young and restless people in my life! Espero veros cuanto antes! Vous etes mes amis inconnus e gosto muito de voces... lontano o vicino, fara doar si poate!

Narod, persone, populli, xopa, gent, ljudi, mennesker, lide, mensen, people, inimesed, mga tao, ihmiset, gens, xente, Leute, emberek, orang-orang, laudis, zmones, nies, folk, ludzie, pessoas, oameni, l'udia, ljudje, gente, manniskor, insanlar!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu